Fartfylld downhillcykling | Uthyrning av cyklar

Bygdsiljum, Skellefteå

På sommarhalvåret förvandlas vår skidanläggning till Bike Park. Är du redo att anta utmaningen? Vår bikepark som nu är Västerbottens största för liftburen downhillcykling och den hade sommaren 2019 hela 9 st leder och utvecklas för varje år.

Föreningen Bygdsiljumsbacken testade downhillcykling för första gången sommaren 2011 och 2012 öppnades backen för första gången för allmänheten. Sedan dess har mycket hänt och Bygdsiljumsbacken Bike Park växer för varje år. Under varje säsong förbättrar vi våra befintliga leder och arbetar med att anlägga nya, allt för att vi och våra cyklister ska vilja cykla mer och utvecklas.

Hyra cykel
Hos oss går det att hyra en av våra tio downhillcyklar varje söndag. Våra hyrcyklar är Lapierre Froggy (se bild). Att hyra kostar 650 kr, då inkluderas liftkort och skydd (hjälm, rygg-, axel-, armbågs- och knäskydd). Ta med handskar och googles om du vill. Försäkring för cykeln kan köpas på plats för 50 kr.

Förboka för att vara säker på att du får en cykel! Bokningen kommer att öppnas här i mitten på maj, och meddelas på vår Facebook.

Kontaktinformation

Rengårdsberget 1
Bygdsiljum
Telefon: 0914-20138

E-post: downhill.bygdsiljum@gmail.com

Öppettider

Normalt öppnar vi någon av söndagarna i början på juni för säsongen. Därefter siktar vi på att ha öppet varje söndag 10:00 – 16:00 fram till att hösten gör det för kallt för att åka lift.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Cykeluthyrning. 

Ankarlift som är relativt lättåkt tar dig upp på berget. 

9 leder av olika svårighetsgrad. 

 

Vägbeskrivning

Bygdsiljumsbacken Bike Park ligger ca en timme med bil från både Umeå och Skellefteå. Lättast hittar du till oss om du tar av från E4:an i Robertsfors och följer skyltarna.

Faciliteter

  • Cykeluthyrning
  • Parkering

Hitta hit