Sommaröppet från 25 juni

Skråmträsk Kvarn - ett KRAV-certifierat kafé

Skellefteå

I byn Skråmträsk, 2 mil väster om Skellefteå, ligger Skråmträsk Kvarn - ett KRAV-märkt kafé som sedan 2016 finns listat i White Guide Café. Här kan du njuta av gott fika och enklare maträtter, allt bakat och lagat från grunden av ekologiska råvaror.

Redan på parkeringen kan du känna doften av nybakta kanelbullar från vårt eget bageri där allt fikabröd bakas från grunden. Här lägger vi stor möda vid att utveckla våra recept för att ge dig en äkta och minnesvärd smakupplevelse.

Även i sommar har vi anpassat vår meny så att den passar extra bra att ta med om du inte vill sitta i kaféet eller på vår uteservering. Du kan beställa en färdig picknick-påse för avhämtning eller komponera din egen från vår meny. Kaffetermosen får du låna av oss mot en pant. I närheten av kaféet finns i år ett picknick-område där du kan sitta på betryggande avstånd från andra sällskap. Om du istället vill upptäcka mer av vår vackra by så tipsar vi gärna om andra fina ställen dit du kan åka för att avnjuta ditt fika.

Välkommen till Skråmträsk!

Vi erbjuder en hållbar matupplevelse

Hållbarhet kan betyda en mängd olika saker. Här i Skråmträsk Kvarn har vi valt att i första hand fokusera på att minska påverkan på klimat och miljö. Vi vill också verka för social och lokal hållbarhet.

Därför använder vi ekologiska livsmedel så långt vi kan, vilket innebär att ungefär 95% av de råvaror vi köper är ekologiskt certifierade. Kaffe, te och choklad är dessutom Fair Trade-märkta. Hos oss hittar du nästan uteslutande vegetarisk mat av hänsyn till klimatet. Genom att baka och tillaga allt från grunden skapar vi fler arbetstillfällen och du slipper onödiga tillsatser i mat och fikabröd. Vi samarbetar gärna med lokala leverantörer som erbjuder hållbart producerade varor och jobbar aktivt med att minimera vårt svinn i matlagning och bakning.

För oss är det en självklarhet att sortera alla sopor och att lämna det som är möjligt till återvinning eller biogasproduktion. Solcellerna på vårt tak bidrar till att försörja kaféet med energi och den som har elbil kan ladda den i vår laddstation med 100% förnybar el.

Vi i Skråmträsk Kvarn hälsar dig välkommen hit och hoppas att vi genom vårt hållbarhetskoncept kan ge dig som gäst ett mervärde och inspirera till en hållbar livsstil.

Kontaktinformation

Skråmträsk 51

Kontaktperson: Asta Hellgren
Telefon: 0910-589210

E-post: kvarn@skramtrask.se
Hemsida: https://www.kvarn.skramtras...

Öppettider

Öppet 25 juni-14 aug 2022
 1. IdagSommaröppet från 25 juni
 2. TisdagSommaröppet från 25 juni
 3. OnsdagSommaröppet från 25 juni
 4. TorsdagSommaröppet från 25 juni
 5. FredagSommaröppet från 25 juni
 6. LördagSommaröppet från 25 juni
 7. SöndagSommaröppet från 25 juni

- - - - - - - - - -

Öppettider sommaren 2022

25 juni - 14 aug: Alla dagar kl 11-20


- - - - - - - - - -

Res med kollektivtrafiken

Sök bussresor på hemsidan tabussen.nu, eller på reseplanerare.resrobot.se. Ange hållplats Skråmträsk Kvarn som destination.

Fakta

Skråmträsk Kvarn byggdes 1946 och drevs som kvarn till 2003. Några år efter att kvarnen lagts ner påbörjades en renovering och sommaren 2009 öppnades dörrarna till kaféet för första gången.

Kaféet är numera KRAV-märkt på högsta nivå - tre stjärnor, vilket betyder att minst 90% av alla råvaror vi använder är ekologiska.Sedan 2016 finns Skråmträsk Kvarn listat i White Guide Café, som ett av de drygt 300 bästa kaféerna i Sverige.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från Skellefteå:
Sväng västerut (mot Bastuträsk) i rondellen strax söder om Viktoriabron/E4-bron (vid Campus).
Följ vägen mot Bastuträsk ca 2 mil.
När du kommer till Skråmträsk fortsätter du tills du passerat 50-skylten.
På vänster sida, strax före korsningen till Burträsk, hittar du Skråmträsk Kvarn

Avstånd till andra orter:
Skellefteå 20km, Burträsk 20km, Boliden 30km, Bastuträsk 30km, Umeå 120km.

Faciliteter

 • Uteservering
 • Take away
 • Lunch
 • Hiss
 • Café
 • Tillgänglighetsanpassad
 • Uteplats
 • WC/Toalett
 • Barnmeny
 • Parkering
 • Gratis WiFi
 • Tillgänglig toalett
 • Turistinformation

Hitta hit